Tailanda - Vremea

(Pagini) > > > Vremea

Pe parcursul întregului an, Thailanda are o climă relativ plăcută şi prielnică pentru călătorii. Clima este tropicală, caracterizată de temperaturi ridicate şi umiditate crescută.

Cea mai mare influenţă o exercită musonii, care îşi modifică direcţia în funcţie de anotimp. Vara aduc aerul umed dinspre ocean, iar pe timpul iernii poartă aerul uscat de pe continent spre apele oceanului. Aici, se succed trei anotimpuri distincte, respectiv anotimpul cald, anotimpul rece şi anotimpul ploilor. În luna iulie, se face resimţită influenţa musonului de sud-vest, care aduce după sine anotimpul ploilor ce durează cu aproximaţie până la sfârşitul lunii august. Nu trebuie totuşi să vă temeţi, întrucât şi acest anotimp este potrivit pentru turism.

Vremea şi temperaturile din Thailanda

Aversele de ploaie se produc numai pe perioade foarte scurte, adeseori numai o oră sau poate o noapte. Anotimpul ploilor este legat de activităţile agricole şi este folosit pentru organizarea majorităţii festivalurilor şi sărbătorilor naţionale. Perioada ideală pentru vizitarea Thailandei este septembrie – martie, când temperatura oscilează în jurul valorii de 30°C. Perioada cea mai puţin prielnică este martie – iunie, când temperaturile depăşesc frecvent valoarea de 40°C, iar umiditatea este mare. Este de menţionat faptul că, în Thailanda umiditatea se menţine la valori ridicate pe tot timpul anului, media fiind de 65-80 %.

Acordaţi atenţia cuvenită diferenţelor de temperatură, în special atunci când călătoriţi spre zone aflate la o altitudine mai mare, deoarece acolo temperatura poate să scadă chiar sub valoarea de 10°C. Cu cât altitudinea creşte, cu atât temperatura devine mai scăzută, iar diferenţele dintre zi şi noapte sunt mai pronunţate. Pe litoral, clima este întotdeauna mai ponderată, graţie adierilor de vânt. Dacă tocmai se întâmplă să plouă, nu vă speriaţi şi plecaţi într-o excursie, să zicem la Bangkok, unde puteţi cutreiera renumitele târguri şi magazine sau vizita unul dintre cele mai vestitele parcuri naturale din întreaga lume. În orice caz, nu uitaţi să luaţi cu dumneavoastră ochelari de soare şi preparate cosmetice protectoare.

 

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă