Tailanda - Transportul

(Pagini) > > > Transportul

Transportul spre Thailanda

Astăzi, tehnica face ca transportul spre o destinaţie atât de îndepărtată să  nu mai reprezinte o problemă. La fel ca şi majoritatea turiştilor şi dumneavoastră veţi prefera, cu siguranţă, transportul aerian. Este varianta cea mai confortabilă dar şi cea mai sigură pentru a putea ajunge în Thailanda. În ultima perioadă, transportul aerian din această ţară s-a dezvoltat într-un ritm alert, apărând noi şi noi companii aviatice aşa că, realmente aveţi de unde să alegeţi. Un zbor până la Bangkok durează în medie 12 ore iar preţurile biletelor de avion diferă de la o companie la alta şi de perioada anului aleasă pentru efectuarea călătoriei. Nu este absolut necesar să apelaţi la serviciile unei agenţii de turism, călătoriile pe cont propriu fiind preferate din ce în ce mai mult de către vizitatori. Turiştii trebuie doar să-şi cumpere biletele de avion, celelalte probleme urmând să la rezolve la faţa locului fără prea mari dificultăţi.

Costul vacanţei

Cu siguranţă, veţi fi interesaţi să aflaţi cam la ce preţ se ridică o asemenea vacanţă. Agenţiile de turism oferă nenumărate excursii şi combinaţii, aşa că luarea unei decizii finale nu este un lucru atât de uşor. Puteţi să alegeţi o excursie cu cazare asigurată, variantă pretabilă în special pentru familiile cu copii sau să optaţi pentru o excursie exploratorie potrivită mai mult pentru vizitatorii ce tânjesc după cunoaşterea întregii ţări şi a locurilor sale vestite.


O vacanţă standard de 12 zile, într-un hotel de trei stele şi cu micul dejun inclus, costă aproximativ 1100 – 1300Eur. Dacă aveţi un copil în vârstă de până la 12 ani, beneficiaţi de anumite reduceri foarte avantajoase. Dacă nu aveţi pretenţii prea mari în privinţa cazării, în mod sigur veţi găsi oferte sub limita de 1100Eur pentru un sejur de 12 zile. În orice caz, trebuie să ştiţi că la preţul total oferit se mai adaugă taxele de aeroport, carburanţi şi de staţiune, care sunt neplăcute dar obligatorii.


Dacă vă atrage ideea unei călătorii prin Thailanda, puteţi alege o excursie exploratorie, dar trebuie să ştiţi că aceasta este mai scumpă. Costurile medii pentru o asemenea călătorie pleacă de la 1300Eur, în funcţie de distanţa dintre locurile vizitate şi durata excursiei. Dacă veţi lua copiii cu dumneavoastră, va trebui să achitaţi taxa întreagă şi pentru ei, deoarece în majoritatea cazurilor, reducerile de preţ nu se aplică la excursiile exploratorii.

Transportul în interiorul ţării

Deoarece, cel mai adesea, nu veţi avea la dispoziţie propriul mijloc de locomoţie, în mod sigur vă vor interesa posibilităţile de transport local, care sunt asemănătoare pe întreg teritoriul ţării. Este pestriţ şi aglomerat, dar totodată vesel. Mijlocul de transport cel mai frecvent utilizat este autobuzul, care funcţionează până târziu în noapte şi este destul de ieftin.

În Thailanda este valabilă peste tot regula nescrisă a târguielii, care este o componentă inseparabilă a culturii locale. De aceea, nu este prea indicat să vă aşezaţi într-un mijloc de transport, inclusiv în autobuz, înainte de stabilirea clară a preţului până la destinaţie. Nu puteţi să plecaţi din Thailanda fără a vă plimba cu unul din mijloacele de transport tradiţionale, respectiv ricşa sau Tuk-Tuk. Aceste triciclete multicolore au devenit un simbol al Thailandei, deşi pentru cunoaşterea oraşului sunt cu totul nepotrivite datorită capacităţii reduse şi vizibilităţii limitate. Cu toate acestea, se spune că cine nu le-a încercat parcă nici nu ar fi trecut prin Thailanda. În general, transportul intern are un preţ foarte accesibil, principala problemă fiind doar târguiala, care de multe ori se realizează în stilul strămoşilor noştri, adică cu mâinile şi picioarele.

 

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă