Tailanda - Phuket

(Pagini) > > > Phuket

Phuket, cea mai mare insulă a Thailandei, cu o suprafaţă de aproape 550km², este un loc superb al relaxării şi frumuseţilor naturale. Este interesantă şi datorită faptului că este legată de continent prin renumitul pod Saphán Sarasim - Podul Îndrăgostiţilor. Deşi această insulă este una dintre cele mai vizitate destinaţii thailandeze, îşi păstrează imaginea naturală, plajele frumoase şi marea de azur. Nu degeaba i se mai spune „Perla sudului“.


Phuket îşi merită popularitatea datorită peisajelor inedite şi deosebit de frumoase. Munţii, pădurea tropicală, cascadele, lanurile de palmieri, plajele albicioase şi apa de culoarea cerului. Această combinaţie este o adevărată atracţie, pentru iubitorii de tihnă. Phuket oferă o viaţă culturală activă, o viaţă de noapte bogată dar şi locuri liniştite pentru o relaxare deplină. De aici nu lipseşte nici gama largă a serviciilor sportive şi a centrelor culturale, cum ar fi Muzeul Oceanografic, un număr însemnat de festivaluri şi serbări, dar şi sărbătoarea pulsantă a Anului Nou.

O vacanţă unică

Phuket este locul potrivit pentru cei ce dau întâietate standardelor înalte în materie de scăldat, cazare sau servicii. Insula vă va impresiona prin plajele sale, iar pentru iubitorii golfului aici au fost amenajate cinci terenuri. Acei ce vin în Thailanda pentru descoperirea lumii subacvatice nu vor fi dezamăgiţi. Phuket dispune de aproape o sută de locuri de scufundare iar în insulele Siliman, aflate la 100 km vizibilitatea în apă ajunge până la patru metrii.
Acum să facem cunoştinţă cu cele mai frumoase plaje ale insulei Phuket.

Banglao Bay

Banglao Bay este un estuar larg şi fermecător, care se mândreşte cu o plajă de 6 km, cu vile şi alte unităţi de cazare luxoase. Aici trăieşte şi populaţie băştinaşă, care se întreţine de pe urma pescuitului. Dacă vă hotărâţi să cercetaţi partea de nord a acestei regiuni veţi avea sentimentul că staţi pe un loc unde nu a mai fost nimeni înainte. Pe scurt s-ar putea spune că este un colţ de rai.

Kamala Beach

Kamala Beach este o plajă nisipoasă situată la nord de oraşul Patong. Aceasta atrage în primul rând prin atmosfera sa liniştită, întrucât aici încă nu a pătruns fluxul masiv de turism, şi de accea atmosfera plăcută şi relaxantă domneşte şi în sezon. Regiunea îi atrage de asemenea şi pe amatorii de surfing. Din mai până în septembrie, aici sunt condiţii ideale pentru acest sport. Cu toate acestea, cea mai mare tentaţie de aici rămâne parcul nocturn de distracţii - Phuket FantaSea, vizitat de oamenii din întreaga insulă.

Printre alte plaje minunate se numără Kata Beach care oferă restaurante tradiţionale şi o viaţă de noapte sălbatică, Karon Beach cu promenadele sale nocturne şi desigur, nu trebuie să omitem Patong Beach, unde se concentrează cel mai mare flux turistic. Aici nu veţi avea parte de prea multă linişte, însă Patong Beach oferă program de plajă şi de sport întregii familii.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă