Tailanda - Pattaya

(Pagini) > > > Pattaya

Când spun Pattaya mulţi dintre vizitatorii Thailandei se gândesc la cea mai cunoscută şi cea mai aglomerată localitate turistică. În ultimii ani, Pattaya a devenit un loc foarte vizitat de turiştii care doresc să aibă la îndemână tot confortul. Într-un cuvânt mare, nisip , soare şi distracţii, toate la un loc.

Istoria oraşului

Pattaya se află la circa 140 km sud-est de Bangkok, în Golful Thailandez, iar ca locaţie de vacanţă, va satisface şi pe cei mai pretenţioşi dintre turişti. Ştiţi care este explicaţia? Activităţile de pe plajă, hotelurile luxoase, atmosfera plăcută, parcurile de distracţii, muzeele şi viaţa de noapte. Toate acestea reprezintă adevăratele atracţii ale Thailandei.


Haideţi să vorbim despre istoria staţiunii Pattaya. Nu au trecut nici 50 de ani de când Pattaya era doar un mic sat pescăresc. Schimbarea a apărut în 1959, când această regiune a fost vizitată de câţiva soldaţi americani, care îşi aveau baza în Nakhon Ratchasim. Şi-au închiriat o casă şi entuziasmaţi de apa cristalină au rămas aici cam o săptămână. Când s-au întors la bază, vestea privind existenţa unui astfel de loc fermecător a început să se răspândească cu repeziciune. Nu a trecut mult şi aici au început să vină alţi membrii ai armatei, mai târziu şi cu familiile lor. Dezvoltarea regiunii a rămas doar o problemă de timp.

Pattaya, cea mai îndrăgită locaţie turistică

Treptat, Pattaya a devenit locul vizitat de o treime din toţi turiştii, deşi mediul ambiant de aici nu este tocmai la cel mai înalt nivel. Acest lucru este însă compensat de calitatea tuturor serviciilor oferite de Pattaya. Turiştii sunt atraşi în acest loc, de multe lucruri cum ar fi vremea frumoasă, servicii de cazare accesibile şi o viaţă fierbinte  de noapte, plină de reprezentantele celei mai vechi meserii. Pattaya este locul cel mai potrivit pentru turiştii pretenţioşi, iar dacă vă doriţi o vacanţă liniştită pe plaje romantice şi singuratice, Pattaya nu este o bună alegere.

Natura

Pattaya este străbătută de trei formaţiuni stâncoase care separă plajele. Fiecare dintre ele, oarecum diferă în ceea ce priveşte gama serviciilor oferite. De pe aceste plaje, pleacă zilnic bărci spre insulele de corali din apropiere, în jurul cărora vă aşteaptă frumuseţi de neuitat, iar pentru iubitorii scufundărilor, cel mai profesional serviciu din Thailanda. O altă locaţie naturală interesantă este Khao Pattaya. Este un deal înalt de pe al cărui vârf vi se deschide o panoramă a întregii regiuni, iar îndrăgostiţii îşi vor găsi aici garantat propriul loc al iubirii. Pe un alt vârf al acestui deal se găseşte templul Wat Phra Yai, a cărui mândrie este uriaşul Buddha în poziţie şezând, în jurul căruia se află numeroase alte statui mai mici. Spre Buddha vă va conduce o scară lungă împodobită cu dragoni. Un loc de interes este şi parcul Suan Chaloemphrakiat , care se mândreşte cu grădinile sale bine îngrijite, pline de plante de apă şi alei şerpuite. Pentru cei dintre dumneavoastră care doriţi să scăpaţi  de agitaţia oraşului, acest parc este locul ideal.

Distracţiile

Parcul acvatic Pattaya

Parcul acvatic, care se găseşte în apropierea plajei Jomtien, este un adevărat rai pentru familiile cu copii. Aici se află un complex de bazine cu patru tobogane uriaşe, iar dintr-un restaurant rotitor situat la înălţime, vi se înfăţişează o panoramă superbă asupra oraşului şi mării.

Printre alte atracţii figurează satul elefanţilor din Pornprappanimitr Road, unde puteţi trăi experienţe inedite, cum ar fi plimbările pe elefanţi prin junglă care se încheie cu o bălăceală în râu. Pentru iubitorii florilor, în Tampon Nong Pru se află ferma de orhidee Siriporn . Aici puteţi chiar cumpăra superbe orhidee. Pentru cei care îndrăgesc lumea subacvatică, în anul 2003 a fost deschisă una dintre cele mai vizitate atracţii, numită chiar „Lumea subacvatică”, unde puteţi admira sute de exemplare ale florei şi faunei exotice.

Viaţa de noapte în Pattaya

La fel ca şi Bangkokul, Pattaya este o atracţie luxoasă şi un centru al industriei sexuale. Odată cu lăsarea întunericului, aici se deschid nenumăratele go-go  baruri cu program de streptease, unde veţi întâlni zâmbetul fetelor cu păr negru, care vă oferă serviciile lor luxoase. Puteţi de asemenea, vizita renumitele saloane de masaj, care vor mulţumi şi pe cei mai pretenţioşi dintre dumneavoastră. Posibilităţile sunt nenumărate, însă aveţi grijă în primul rând de sănătate, întrucât bolile cu transmitere sexuală sunt aici foarte răspândite. Dacă veţi respecta toate principiile unei plăceri protejate, veţi avea cu siguranţă o experienţă rară. Pattaya se află aici pentru voi, pentru a  vă transforma toate dorinţele şi fanteziile, în realitate.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă