Tailanda - Moneda şi preţurile

(Pagini) > > > Moneda şi preţurile

Piaţa thailandeză este renumită pentru preţurile sale mici, mulţi turişti venind aici tocmai pentru cumpărături avantajoase dar şi pentru perspectiva petrecerii concediului la un preţ relativ scăzut. Târgurile locale, cunoscute în lumea largă, sunt pline de imitaţii ale unor firme renumite de îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetică, parfumuri şi ceasuri de lux. Posibilităţile de alegere sunt realmente, fără de sfârşit.

Cursul valutar

În prezent, cursul monedei thailandeze este de cca. 2,0 euro la la 100 de bahti. La fel ca şi în alte zone turistice, în Thailanda puteţi plăti direct şi în dolari americani. Puteţi schimba valută fie la bănci, fie la hoteluri. Pe timpul călătoriilor spre zonele mai îndepărtate este bine să aveţi asupra dumneavoastră sume în numerar şi nu carduri bancare.


Dacă doriţi să cumpăraţi unele suveniruri sau pur şi simplu să vă satisfaceţi micile plăceri, cu siguranţă veţi fi surprinşi de preţurile mici, dar şi aşa trebuie să luaţi în calcul târguiala, deoarece acest lucru este tipic pentru Thailanda.

Tariful la convorbirile telefonice

Tariful la convorbirile telefonice cu Europa nu sunt de natură să vă bucure. Dacă aveţi asupra dumneavoastră o cartelă SIM, un minut de convorbire o să vă coste cca. 1,4 euro iar un mesaj SMS 0,4 euro.

Dacă vă interesează preţurile orientative la alimente sau alte produse, citiţi următoarele paragrafe.

Alimentele

Preţurile la mâncărurile cumpărate din piaţă sunt în jur de 30-40 bahti, în timp ce la restaurantele mai bune puteţi servi masa pentru 50-80 bahti. Diferenţa constă în faptul că în restaurante trebuie să uitaţi de târguială, deoarece preţurile sunt fixe. La fel ca şi în alte state şi aici a pătruns reţeaua de succes McDonalds dar şi alte unităţi de alimentaţie rapidă. Noi însă vă recomandăm să gustaţi tradiţionalii tăiţei thailandezi, pe care îi puteţi găsi aproape peste tot la preţul de 20-30 bahti.

Băuturile

În general, se recomandă ca apa să fie cumpărată din magazine sub formă îmbuteliată, la preţul de cca. 10-20 bahts. Berea costă aproximativ 40-50 bahts. Dintre celelalte produse răcoritoare merită menţionat ceaiul portocaliu şi dulce servit cu lapte condensat, ori sucurile naturale din diverse fructe proaspete (cca. 20 bahts).

Alte preţuri orientative care v-ar putea interesa

Închiriere de echipament pentru scufundări asistate:  cca 20 bahti
Bilet de intrare în parcurile de distracţii:    cca 50 bahti
Intrarea în Palatul Regal:      cca 200 bahti
Bilet de transport în comun:      cca 5 – 10 bahti
Închirierea unui automobil:      800 – 1500 bahti/zi
Folosirea internetului:      30 – 50 bahti/oră
Excursie de o zi cu masa inclusă:     cca 250 bahti

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă