Tailanda - Interiorul Thailandei

(Pagini) > > > Interiorul Thailandei

Ayutthaya

Oraşul Ayutthaya căruia i se mai spune Phra Nakhon Si Ayutthaya, a fost pentru patru secole capitala Thailandei şi se numără în continuare printre oraşele cele mai vizitate. Centrul oraşului este de admirat datorită aşezării sale între albiile râurilor Chao Phraya, Lopburi şi Pa Sak. Curgerea celor trei râuri face ca centrul să fie asemenea unei insule. Probabil că cea mai mare atracţie a acestui oraş este parcul istoric Phra Nakhon Si Ayutthaya, care în anul 1991 a fost inclus pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.
Să spunem câteva cuvinte şi despre cele mai cunoscute locuri ale oraşului Ayutthaya.

Wat Phra Si Sanphet

Acest loc este vizitat de aproape toţi care vin în oraşul Azuttaya. Wat Phra Si Sanphet, reprezintă ruinele maiestuoase ale unui templu clădit în secolul al XIV-lea, care pentru o perioadă îndelungată a fost folosit ca reşedinţă şi palat regal. La intrarea în acest areal impunător, se află trei morminte uriaşe, cu rămăşiţele regilor. Cavourile sunt construite în stilul thailandez tradiţional. Acest templu a adăpostit cândva cea mai importantă statuie a lui Buddha. Era înaltă de 16m şi placată cu aproape 250kg de aur. Din păcate, a fost furată şi topită de către Barmani.

Wihan Phra Mongkhon Bophit

Templul Wihan Phra Mongkhon Bophit, care se află în vecinătatea ruinelor templului Wat Phra Si Sanphet, se deosebeşte de acesta în special prin felul în care s-a conservat. Nu vă lăsaţi păcăliţi, templul datează din secolul al XV-lea, iar în anul 1767 a fost distrus de Barmani şi reconstruit abia la jumătatea secolului al XX-lea. Oricum, aici se găseşte una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha. Se mândreşte cu o culoare superbă de bronz, este înaltă de circa 15m şi este veche de 600 de ani. În prezent, spaţiile templului sunt folosite de familia regală, ca loc pentru procesiunile funerare.

Wat Lokaya Sutharam

Acum ajungem la cea mai mare atracţie din Ayutthay, care este monumentalul Buddha culcat, lung de 42 de metri. Este într-adevăr un unicat, iar valoarea sa este amplificată de faptul că, spre deosebire de alte statui tradiţionale, unde Buddha este reprezentat la intrarea in Nirvana, în această ipostază Buddha este înfăţişat la o scară de o sută de ori mai mare pregătit să lupte cu demonul Raha. Wat Lokaya Sutharam, merită cu adevărat vizita dumneavoastră.

Muzeul Naţional Chao Sam Phraya

Un alt loc pe care nu trebuie să îl omiteţi este Muzeul Naţional. Aici se ascund multe valori şi vestigii ale istoriei Thailandei. Puteţi admira statuile din bronz ale lui Buddha, exponate din aur care decorau templul din Ayuttay, săbii din aur împodobite cu pietre preţioase, nenumărate bijuterii regale, papuci din aur şi alte comori care au fost descoperite în criptele templului.

Lop Buri

Provincia Lop Buri, întemeiată pe vremea domniei Khmerilor este o combinaţie între stilul tradiţional thailandez şi cel francez, contribuţie a arhitecţilor francezi. Lop Buri este cunoscut datorită „Oraşului Maimuţelor“ membrii familiilor de primate aflându-se aici peste tot- în gară, în târguri şi în gospodării. Oamenii şi maimuţele trăiesc într-o simbioză neobişnuită şi ambele specii s-au obişnuit una cu alta. Deşi maimuţele de aici par a fi mai mult o formă de atracţie turistică, aveţi permanent grijă! Maimuţele pot fi răsfăţate dar pot fi şi agresive. Nu este un lucru neobişnuit ca una dintre aceste camarade cu blană, să vă fure geanta sau mâncarea.

Phra Prang Sam Yot

Phra Prang Sam Yot a fost cândva un sanctuar hindus important, iar astăzi se numără printre cele mai cunoscute monumente din Lop Buri. Este o construcţie din gresie, împodobită cu diverse ornamente din care se ridică trei turnuri, care simbolizând Sfânta treime- făuritorul Brahma, apărătorul Vişna şi distrugătorul Şiva. Pe timpul domniei regelui Narai cel Mare, întregul sanctuar hindus a fost transformat într-un templu buddhist.

Printre alte locuri remarcabile din Lop Buri se numără:
pavilionul Chanthara Phisan, care astăzi este folosit ca sală de expoziţie pentru obiectele arheologice şi de artă, cum ar fi spre exemplu statuile lui Buddha. sala de bal înconjurată din trei părţi de fântâni arteziene, care odinioară, a fost folosită ca loc de primire a oaspeţilor importanţi, ca sală de bal dar şi pentru reprezentaţii de teatru. Wat Khao Wonghot, respectiv peştera liliecilor, este un loc demn de atenţie populat de lilieci thailandezi.
Câmpurile de floarea soarelui din regiunea Phatthana Nikhom, care se află la circa 45km de oraşul Lop Buri. Se numără printre cele mai vizitate locuri şi acest lucru, din noiembrie până în ianuarie când floarea-soarelui este înflorită.

Sa Kaeo

Provincia Sa Kaeo se mândreşte cu numeroase atracţii turistice. Printre cele mai importante se numără parcul naţional Pang Sida unde pot fi admirate animale sălbatice rare, o floră bogată dar şi superbe cascade, cum ar fi Pha Takien, Pang Sida, ale căror ape cad de la o înălţime de 10 m creând astfel o atmosferă propice pentru plimbări şi picnic, precum şi cascada Kwae Maka, înaltă de 70 m.Un alt loc interesant este centrul animalelor sălbatice - Chong Klambon, care serveşte drept loc de studiu, sau de cercetare  a numeroaselor specii de animale sălbatice, cum sunt maimuţele, urşii, cerbii şi rozătoarele.

Prasat Sa Dok Kok Thom

Acest templu, care datează din secolul al X-lea, a fost folosit iniţial pentru ceremonii hinduse. Se compune din fântâni arteziene şi prasate - construcţii destinate ceremoniilor religioase. În prezent aici se află în derulare ample cercetări arheologice.

Ban Khlong Leuk

Ban Khlong Leuk este un vast târg de frontieră între Thailanda şi Cambodgia, pe unde curge spre ţară o cantitate importantă de mărfuri: îmbrăcăminte, alimente şi aur.

Samut Songkhram

Provincia litorală Samut Songkhram, este o regiune foarte roditoare, situată la sud-vest de capitala Bangkok. Aici se cultivă pomelo, nuci de cocos, guava şi struguri. Ca şi alte regiuni ale Thailandei, şi Samut SongKhram are locuri interesante care merită a fi văzute.

Don Hoi Lot

Don Hoi Lot se află pe râul Mae Klong şi devine din ce în ce mai mult o atracţie turistică solicitată, datorită cantităţii imense de scoici oferită de această mlaştină nisipoasă. Cea mai mare cantitate de scoici este aici în perioada aprilie-mai. Don Hoi Lot este locul potrivit pentru iubitorii  preparatelor din peşte. Aici se află multe restaurante care oferă toate preparatele posibile din peşte şi fructe de mare

In Chan

Provincia Samut Songkhram este cunoscută aproape în întreaga lume, în special datorită statuii siamezilor care s-au născut aici în anul 1811.  Gemenii Eng şi Chang au fost uniţi prin trup, însă în pofida acestui handicap au devenit taţii a 21 de copii. Gemenii au murit în 1874 la vârsta de 64 de ani.

Parcul istoric al regelui Rama II

Parcul istoric al domnitorul din perioada 1809-1824, este un grup de case superbe, construite în stil tradiţional thailandez, care în prezent sunt folosite ca muzeu. Aici veţi admira lucrările lui Rama II, dar şi statuile acestuia. În împrejurimi cresc plante din toate soiurile.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă