Tailanda - Informaţii generale

(Pagini) > > > Informaţii generale

Locuitorii Thailandei

Locuitorii Thailandei sunt vestiţi pentru grija pe care o poartă faţă de mediul în care trăiesc. Sunt oameni sinceri, veseli şi sociabili. Sunt prietenoşi cu străinii şi sunt bucuroşi dacă aceştia manifestă interes faţă de cultura lor. Cu toată deschiderea de care sunt capabili, trebuie totuşi să respectaţi anumite reguli ale societăţii în care aceştia trăiesc. Acest lucru devine vizibil pe timpul vizitării templelor, unde este obligatoriu să vă descălţaţi la intrare şi să aveţi grijă să nu îndreptaţi picioarele către statuia lui Budha. O altă situaţie posibilă de care trebuie să ţineţi seama este intersectarea întâmplătoare cu un conducător. În asemenea cazuri, thailandezii respectă regula potrivit căreia conducătorul trebuie să se afle pe o poziţie mai înaltă. Limba oficială a ţării este thailandeza, şi nu strică să învăţaţi câteva cuvinte de bază, la auzul cărora localnicii vor manifesta bucurie. Aici puteţi însă comunica în engleză, majoritatea indicatoarelor de pe străzi fiind şi ele în această limbă.

Documentele de călătorie

Pentru a putea călători în Thailanda aveţi nevoie de un paşaport cu o valabilitate de cel puţin 6 luni de la data trecerii frontierei. De asemenea, este util să aveţi asupra dumneavoastră cardul de asigurări internaţionale de sănătate şi un document suplimentar de identitate. Niciodată nu se ştie ce poate interveni.

Viza de intrare în ţară o puteţi obţine de la una din misiunile diplomatice ale Thailandei din străinătate, taxa de viză fiind de cca. 25 euro. De regulă, valabilitatea unei asemenea vize este de 60 de zile, însă aceasta poate fi prelungită la faţa locului.

Reglementările vamale

Pe timpul călătoriei puteţi să luaţi cu dumneavoastră aproape toate efectele personale, însă într-o cantitate rezonabilă. Este însă interzis importul de arme de foc, materiale pornografice, droguri sau substanţe explozibile. De asemenea, este limitat importul de aparatură de telecomunicaţii, cosmetică, plante sau animale. La importul mijloacelor străine de plată nu se aplică aproape nicio limitare, însă cecurile şi hârtiile valorice trebuie preschimbate la bănci în cel mult 15 zile de la data trecerii frontierei. Se aplică reguli foarte stricte pentru persoanele care încearcă să treacă peste graniţă produse interzise ori nedeclarate la punctele vamale, aplicându-se amenzi consistente, stabilite la o valoare de patru ori mai mare decât cea a mărfii, care pe deasupra se şi confiscă.

Aceleaşi reguli sunt valabile şi în cazul exportului. Dacă veţi dori să luaţi cu dumeavoastră vreun suvenir cu tematică religioasă, trebuie să ştiţi că pentru majoritatea statuetelor care-l reprezintă pe Budha aveţi nevoie de aprobare. Celelalte suveniruri permise prin lege nu sunt limitate în vreun fel.

Îmbrăcămintea

În Thailanda nu există restricţii deosebite privind îmbrăcămintea, cu excepţia vizitării templelor. În aceste lăcaşuri de cult puteţi intra numai cu o îmbrăcăminte adecvată, care acoperă braţele şi genunchii.
Pentru un sejur în Thailanda se recomandă îmbrăcăminte uşoară şi aerisită, precum şi încălţăminte adecvată.

Dacă veţi călătorii spre locuri mai înalte din interiorul ţării, este bine să luaţi în bagaje tricouri mai groase şi o canadiană impermeabilă. În aceste locaţii temperaturile pot scădea sub 0° C.
Este de la sine înţeles, că veţi avea nevoie de produse protectoare, cum ar fi cremele împotriva razelor solare, ochelari şi pălării de soare.

Asigurările şi asistenţa medicală

În Thailanda, îngrijirea medicală se asigură la un nivel foarte ridicat. În marile oraşe, cum este Bangkok, asistenţa medicală este calitativă, însă în zonele mai îndepărtate aceasta este mai puţin disponibilă. Pentru cazurile de rănire, puteţi fi trataţi şi la spitalele militare. Un mare avantaj este posibilitatea de a cumpăra de pe piaţă medicamente, la preţuri mici şi fără reţete. Este totuşi necesar să aveţi asupra dumneavoastră asigurăre de sănătate. De acest aspect se ocupă în prealabil agenţia de turism sau casa dumneavoastră de asigurări.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă