Tărâmul orhideelor

22.02.09 20:21:35

Tărâmul orhideelor

Thailanda este „tărâmul orhideelor“ deoarece planta tipică acestei ţări este orhideea. În Thailanda cresc aproximativ 1300 de varietăţi de orhidee. Le veţi întâlni aproape pretutindeni. Cresc mai ales în sud şi în ţinuturile înalte din nord.

Veţi găsi aici minunatele flori albe, mov, verzi, roz, roşu închis sau galbene. Unele inflorescenţe sunt foarte delicate, altele sunt puternice şi cerate, unele vor fi plate, altele spiralate şi ascuţite- pe scurt în Thailanda veţi vedea tot felul de orhidee pe care nu le veţi putea auita.

Orhideele sunt un produs important pentru export. În prezent exportul lor se ridică la aproximativ 50 de milioane de dolari pe an. Florile sunt exportate cu precădere în Japonia şi USA. În plus, flori importă din Thailanda aproape fiecare turist. Flori tăiate sunt practic pretutindeni în jur – în pieţe şi florării. Le veţi vedea pregătite în ambalaje cadou sau în cutii de carton pentru comercianţi, sub forma unor buchete formate din câteva fire sau de zeci şi sute. Dacă nu vreţi să intraţi în conflict cu legea, reţineţi că este interzis să culegeţi singuri orhidee din natură.

Flora locală

Pentru iubitorii plantelor, Thailanda este raiul pe pământ. Producţia de orhidee tăiate sau sub formă de hibrizi în ghivece, reprezintă o parte însemnată a economiei thailandeze, respectiv un important articol de export. Firmele de aici sunt renumite pentru calitatea florilor cultivate şi atât americanii cât şi europenii cumpără de aici răsaduri, pe care le cultivă singuri pentru a le vinde clienţilor lor.

Orhideele din Bangkok

La Bangkok, în piaţa oraşului veţi găsi mii de feluri de flori, dar mai ales orhidee. Câteva străzi , aflate pe malurile râului Chaopraja sunt practic inundate de atâtea flori câte nu aţi întâlni în nici o grădină botanică. Se pot cumpăra buchete mici, la kilogram pentru decorarea cotidiană a locuinţei, dar şi minunate buchete şi aranjamente florale pentru exterior sau ocazii speciale. Mii de oameni din Bangkok trăiesc din afacerile cu flori. La piaţa de orhidee, veţi găsi şi trandafiri, lalele sau lotuşi, dar aşa cum spune şi numele, sortimentul de bază sunt orhideele. În prezent ele nu cresc numai în pădure ci se cultivă în ferme speciale pentru orhidee. La piaţa de flori formele şi coloritul oferă o privelişte ce poate fi admirată la nesfârşit.

Pe timpul călătoriilor prin Thailanda, nu uitaţi să vizitaţi câteva locuri în care se află ferme de orhidee, cum sunt spre exemplu satul Nong Nooch (grădină tropicală cu orhidee, elefanţi şi cultură thailandeză) sau Siriporn (expoziţie de orhidee cu vânzare).

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă