Masajul thailandez tradiţional

Masajul thailandez tradiţional
22.02.09 20:32:12

Masajul thailandez tradiţional

Masajul thailandez este cunoscut astăzi în întreaga lume. Mii de oameni încearcă zilnic efectele masajelor, care însă ascund o istorie de mii de ani şi o şcolarizare foarte complexă.

Iniţial, masajele se făceau numai membrilor familiei regale şi aveau loc numai în lăcaşurile de cult buddhiste. Djivaka Khumar Bakka a fost cel care a creeat masajele şi a început să le folosească. Întrucât lăcaşurile de cult buddhiste au fost sute de ani centre de educare, călugării buddhişti au fost nevoiţi să stăpânească şi ei tainele masajelor thailandeze.
De fapt, în ce constă farmecul misterios al efectelor masajului thailandeze?  Principiul pleacă de la influenţarea aşa numitelor meridiane invizibile ale trupului uman. Corpul uman ascunde zece meridiane energetice (zece vise) a căror stimulare contribuie la tratarea întregului corp. Stimularea se face prin exercitarea de presiuni în anumite locuri ale corpului. Prin aceasta este susţinut fluxul energetic şi uşor se eliberează blocajele, care sunt responsabile pentru dureri şi slăbiciunea trupului uman.

Masajele thailandeze acţionează cu dărnicie asupra sistemului limfatic şi circulator sanguin, alungă durerile de articulaţii şi cele musculare. În timpul masajului thailandez veţi simţi în primul rând o relaxare totală şi o senzaţie de eliberare a întregului trup.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă