Flora şi fauna din Thailanda

22.02.09 20:31:33

Flora şi fauna din Thailanda

Thailanda se numără printre ţările care atrag prin flora şi fauna lor variată. Având în vederea aşezarea geografică a ţării, aici puteţi întâlni cele mai felurite specii de animale şi soiuri de plante, care trăiesc la Ecuator sau în zonele temperate. Din păcate, condiţiile de mediu nu sunt prielnice pentru toate acestea, aşa încât, puteţi vedea majoritatea animalelor exotice numai în parcurile naţionale sau zonele protejate.

Trecând peste unele problemele economice, cum ar defrişarea pădurilor şi numărul uriaş al culturilor iraţionale, Thailanda încearcă să îşi menţină înfăţişarea de ţară exotică, capabilă să ofere o adevărată aventură a cunoaşterii. Aici continuă să fie numeroase locuri frumoase, unde,  cu grijă şi puţin noroc, puteţi vedea  animale cum ar fi elefanţii, tigrii, leoparzii, urşii malayezieni, diverse specii de maimuţe, cerbi dar şi delfini. În Thailanda sunt de asemenea, foarte răspândiţi şerpii. Aici trăiesc mai mult de trei sute de specii de târâtoare, dintre care şase specii de cobre sunt otrăvitoare.

Printre plantele cele mai răspândite din Thailanda, se numără orhideele. Puteţi să le vedeţi aproape pretutindeni şi sunt uimitor de frumoase. Diversitatea naturii din Thailanda vă oferă psibilitatea de a vă  bucura de scufundări în marea limpede, de a admira cascade superbe, de a vă strecura  printr-o junglă deasă sau de a savura umbra palmierilor monumentali, cu o orhidee în mână. Thailanda este de asemenea, foarte bogată în pomi fructiferi şi bambus.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă