Tailanda - Cazarea

(Pagini) > > > Cazarea

În Thailanda, posibilităţile de cazare sunt multiple. Există acolo hoteluri luxoase dar şi pensiuni, bungalouri sau campinguri. Trebuie doar să alegeţi. Thailanda se poate mândri cu hoteluri de lux care oferă întregul confort. Sunt dotate cu toate cele necesare, aşa că vă puteţi petrece timpul în baruri, piscine, centre sportive şi buticuri de marcă. Cazarea la pensiuni sau hoteluri medii din punctul de vedere al preţurilor practicate, oferă de asemenea calitate, curăţenie şi un personal foarte amabil. Cele mai ieftine unităţi de cazare se află cu preponderenţă în interiorul ţării. Va trebui să vă mulţumiţi cu mai puţină curăţenie şi cu grupuri sanitare la comun. Haideţi să vedem împreună şi mai în amănunt posibilităţile de cazare disponibile.

Căminele şi pensiunile

Cazarea în cămine şi pensiuni este varianta cea mai frecvent utilizată. Majoritatea pensiunilor se află în zonele turistice aglomerate sau cele de pe litoral. Condiţiile de cazare sunt bune, unele dintre complexuri oferind şi servicii suplimentare, cum ar fi piscine sau restaurante proprii. De regulă, camerele sunt curate şi dotate cu instalaţii de aer condiţionat. Calitatea serviciilor depinde de locaţie şi de unitatea de cazare pe care aţi ales-o. Dacă într-adevăr doriţi să economisiţi, va trebui să vă mulţumiţi doar cu unele dotări standard şi grupuri sanitare la comun.


Acest lucru are însă avantajele sale, în sensul că banii economisiţi pot fi investiţi în distracţii şi diverse excursii.

Campingurile şi parcurile naţionale

Petrecerea nopţii în parcurile naţionale şi în campinguri este avantajoasă în special pentru tinerii dornici de aventură, iar în ultima perioadă, acest mod de viaţă s-a răspândit foarte mult. Aici puteţi înnopta în bungalouri sau în propriile corturi. Nu trebuie să uitaţi că fiecare parc naţional are locurile de campare strict delimitate, motiv pentru care este mai bine să faceţi o rezervare prealabilă, dar mai ales să aflaţi cu precizie preţul aferent cazării. Dacă vă decideţi pentru această variantă, nu uitaţi să luaţi în bagaje substanţe împotriva insectelor, un aparat de îndepărtat ţânţarii şi saci de dormit adecvaţi.

Centrele de vacanţă

Aşa zisele centre de vacanţă pot fi întâlnite aproape în fiecare locaţie turistică. Majoritatea sunt amplasate în afara traficului urban şi astfel formează adevărate oaze de linişte pentru întreaga familie. Aici puteţi să vă aşteptaţi la o deservire plăcută, care o să vă satisfacă toate dorinţele legate de preparatele de cea mai bună calitate. La fel ca şi în alte ţări, centrele de vacanţă din Thailanda oferă şi ele posibilităţi nelimitate de distracţii. Există acolo numeroase saune, piscine sau terenuri de tenis.

Hotelurile de lux

În Thailanda există o serie întreagă de hoteluri de lux. Fără nici un fel de excepţie acestea oferă în exclusivitate calitatea cea mai înaltă, atât la cazare, cât şi la serviciile puse la dispoziţia clienţilor: camere dotate cu minibaruri, centre comerciale şi de wellness, dar şi bucătărie internaţională. Hotelurile respective pot fi însă întâlnite numai în marile oraşe, cum ar fi Bangkok, Chiang Rai, Hat Yai sau Kanchanaburi. Acolo veţi găsi hoteluri de renume cum ar fi Hilton, Holiday Inn sau Royal Garden.

Preţuri orientative

Cea mai ieftină variantă de cazare din Thailanda o puteţi obţine chiar sub 100 de bahti/noapte (100 de bahti = cca. 2 euro). Cazarea în clasa medie costă cca. 500 bahti, iar în cazul hotelurilor de lux trebuie să vă aşteptaţi la sume mult mai mari. De asemenea, puteţi să înnoptaţi în bungalourile aşezate în natură, unde veţi plăti cca 200 bahti/noapte.

 

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă