Tailanda - Bucătăria thailandeză

(Pagini) > > > Bucătăria thailandeză

Bucătăria locală

Cea mai sănătoasă, mai colorată, mai gustoasă şi în acelaşi timp cel mai puţin complicată. Toate aceste calităţi la un loc le are o singură bucătărie din lume şi aceasta este tocmai cea thailandeză.

Locuitorii Thailandei sunt oameni sociabili şi poate de aceea, nu mănâncă singuri cu plăcere. Mâncarea este pentru ei ca un ritual zilnic, în care se adună întreaga familie şi cunoştinţele, pentru a se bucura împreună de alimentele gustoase. Întrucât Thailanda este o ţară cu o cultură bogată şi în ceea ce priveşte mâncarea, localnicii respectă anumite reguli şi obiceiuri nescrise. Alimentele sunt atât de sănătoase, încât nu este posibil să luaţi în greutate.

Caracteristicile bucătăriei thailandeze

Alimentul thailandez tradiţional este desigur, orezul dar atenţie, în Thailanda există multe sortimente ale acestuia. Tipul cel mai uzual de orez este aşa-numitul orez „chao“, care este  şi cel mai ieftin. La rândul lui orezul chao, poate fi de mai multe feluri, şi se poate pregătit în diverse moduri. Răspândit este de asemenea, orezul lipicios, care se foloseşte la pregătirea unor specialităţi culinare. Dacă doriţi într-adevăr să gustaţi şi să cunoaşteţi bucătăria thailandeză cu ingredientele sale, nu lăsaţi să vă scape orezul „chao hawm“, respectiv de iasomie. Acest tip este cel mai calitativ şi atrage printr-o aromă superbă. La gust, este oarecum mai dulce, dar cu atât mai interesant.

Bucătăria thailandeză este vestită în primul rând prin gustul ei picant şi aromat. Cele mai folosite ingrediente sunt chilli, usturoiul şi curry. Puteţi întâlni şi laptele de nucă de cocos, arahidele şi diversele verdeţuri aromatice, întotdeauna proaspete. Dintre felurile de carne se foloseşte cel mai mult carnea de porc şi de pasăre dar şi peştele sau fructele de mare. Printre specialităţile bucătăriei locale, se numără supele din crabi, carnea de porc cu vinete, nudle din orez cu carne sau peşte şi desigur, amestecul de legume pregătit în tigaia tipică Wok.

La felurile principale, veţi primi aproape întotdeauna salată verde de crudităţi, unori cu carne.

Mâncărurile se pot condimenta cu diverse sosuri şi zeamă de lămâie. Întrucât din punct de vedere al gustului sunt foarte pretenţioase, recomandăm la sfârşitul meselor, consumul de fructe proaspete (pappaya, mandarine, nucă de cocos) sau legume (vinete, taro şi salată). Setea o puteţi potoli prin alegerea unuia dintre numeroasele sortimente de sucuri de fructe proaspete, cafea locală sau bere thailandeză.

Regulile de aşezare la masă

Locuitorii Thailandei au mare grijă de etichetă pe timpul servirii meselor. Aveţi grijă să folosiţi corect tacâmurile – furculiţa întotdeauna în mâna stângă. Mâna dreaptă nu este curată, întrucât este folosită la curăţarea părţilor intime, după mersul la toaletă, iar cu ea se poate ţine numai lingura. De cele mai multe ori, felurile de mâncare sunt aşezate la un loc, în vase mai mari, din care toţi se servesc cu ce le place. Pe lângă furculiţă puteţi folosi beţişoarele tradiţionale, însă acest lucru necesită îndemânare şi puţin antrenament.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă