Tailanda - Bangkok

(Pagini) > > > Bangkok

Bangkok şi împrejurimile sale

Bangkok, capitala Thailandei din anul 1782, este un amestec de multe stiluri, însă cultura thailandeză tradiţională deţine totuşi cea mai mare pondere, atât în arhitectură cât şi în cultură. Îmbinarea stilului tradiţional cu cel modern este în Bangkok sesizabilă în multe locuri. Exemple sunt căsuţele de meditaţie de pe acoperişurile băncilor şi centrelor comerciale.

Bangkok este un mare oraş sălbatic, în care puteţi întâlni toate valorile Thailandei. Magazine şi hoteluri luxoase, străzi supra-aglomerate, târguri, localnici guralivi, lăcaşuri de cult buddhiste care se sprijină pe istorie, căldură înăbuşitoare şi străzi tradiţionale ale iubirii, toate acestea reprezentând adevărata faţă liberă a Bangkokului. Aici trăieşte mai mult de 10% din populaţia thailandeză, în special pentru faptul că este vorba de cea mai importantă metropolă a Thailandei. Oamenii găsesc aici locuri de muncă, distracţii, dar şi posibilitatea unui nou început. Bangkokul este inima  pulsândă a acestui tărâm care se sprijină pe frumuseţe şi istorie.

Dacă vă decideţi să mergeţi la Bangkok, nu ar trebui să omiteţi, vizitarea câtorva locuri istorice, cum ar fi Palatul Regal, Wat Phra Kaeo şi Wat Pho. Aceste monumente istorice sunt inima oraşului. În întregul areal, care se întinde pe mai mult de 1900 de metrii , veţi găsi o mulţime de clădiri istorice şi templuri buddhiste monumentale. Printre cele mai cunoscute se numără templul buddhist unde se află cel mai frumos şi mai sfânt simbol al Thailandei Buddha de Smarald. Este o mică statuetă din jad verde, care este aşezată pe un soclu înalt. Un alt loc important al Bangkokului este templul Wat Pho, unde se află una dintre cele mai mari atracţii, respectiv Buddha culcat, templul Sanam Luang şi Muzeul Naţional. Merită de asemenea, amintite târgul plutitor Damnoen Sadduak, aglomeratul cartier chinezesc şi templul Nakhon Pathom, unde se află cea mai mare pagodă din lume.

Acum ne vom dedica împrejurimilor Bangkokului şi vom spune câte ceva despre unele provincii interesante.

Suburbiile

Samut Sakhon

Provincia Samut Sakhon este principalul port pescăresc şi cel mai important producător de sare marină. Printre locurile interesante de aici, se numără târgul Mahachai, unde puteţi cumpăra peşte proaspăt, produse tradiţionale manufacturate, iar în apropierea târgului se găseşte mirificul sat pescăresc Tha Chalom, unde veţi fi întâmpinaţi şi ospătaţi de către locuitorii zâmbitori. În această provincie, se află un număr însemnat de temple, cum ar fi Wat Yai Chom Prasat, Wat Chong Lom şi Wat Sutthi Wata Wararam, unde veţi găsi o oază de linişte, şi nu în ultimul rând pe Sfânta Phanthai Norasing, considerată  a fi simbolul cinstei.

Nakhon Pathom

Provincia Nakhon Pathom se află în împrejurimile râului Tha Chin. Acest ţinut străvechi având în urmă o istorie interesantă, reprezintă şi un centru de dezvoltare a culturii. Este renumit în primul rând datorită celei mai înalte construcţii buddhiste din întreaga lume Chedi Phra Pathom. Având o înălţime de 114m, aceasta domină întregul oraş şi atrage milioane de pelerini din întreaga lume. Printre alte locuri interesante ale acestei provincii se numără Palatul Sanam Chan, care datează din perioada domniei împăratului Rama al VI-lea, dar şi zona limitrofă „Grădinile de Trandafiri“, care vă vor fermeca cu tradiţionala cultură thailandeză şi posibilitatea unei plimbări pe elefanţi

Nonthaburi

Provincia Nonthaburi este plină de pomi fructiferi tropicali şi plantaţii roditoare. Nonthaburi este cunoscută în special, datorită muzeului de antropologie, cu circa 100 de exponate din domeniul evoluţiei plantelor, animalelor şi oamenilor, teatrului de păpuşi Joe Louis Theatre, Institutului de medicină thailandeză tradiţională , precum şi a monumentalului templu regal Wat Chaloem Phra Kiat, care reprezintă o combinaţie între stilurile thailandez şi chinez.

Chachoengsao

Provincia Chachoengsao, este o regiune agricolă importantă unde nu s-au dezvoltat comerţul şi industria. Aici se cultivă orez, cereale, trestie de zahăr, fasole şi soia. Această regiune a devenit renumită datorită fortificaţiilor oraşului construi aici de împăratul Rama al III-lea. Fortificaţiile sunt folosite în prezent, ca locuri liniştite de promenadă sau odihnă. Pe timpul vizitării acestei provincii, în mod sigur veţi beneficia de oferta unei plimbări cu barca pe râul Bangpakong. Pe drum vă aşteaptă o minunată privelişte asupra unor locuri de neuitat.

Ultimele curiozităţi...

22.11.2011 Malaezienii thailandezi
15.11.2010 Boxul thailandez
10.06.2010 Ban Chiang

Ultima discuţie...

02.04.2012 tailanda
01.04.2012 Buna

Ultima fotografie...

tuktuk
transport
piaţă
comercianţi
maimuţă